Acasa Actualitate In ce camere poti amplasa o veioza si care este utilitatea ei

In ce camere poti amplasa o veioza si care este utilitatea ei

Autor: admin

O veioza este un corp de iluminat de mici dimensiuni, independent, care poate fi asezat pe un obiect de mobilier sau pe birou, care poate avea dimensiuni mai mari sau mai mici si diferite utilitati.

Veioza poate fi folosita in camera copiilor pentru a le tine de urat intreaga noapte sau in biroul adultilor pentru a-i ajuta sa isi indeplineasca sarcinile chiar si atunci cand lumina naturala dispare. O veioza buna poate ajuta oamenii sa evite problemele de vedere, le mareste performantele de lucru si capacitatea de a duce la bun sfarsit proiecte.

De ce sa alegi veioze pentru casa sau afacerea ta?

Veiozele nu sunt bijuterii, nu sunt piese de rezistenta in incaperi, insa sunt piese foarte utile si care au capacitatea de a schimba putin aspectul camerelor. Veiozele au o intrebuintare practica si estetica deopotriva. Acestea ajuta utilizatorii sa nu se loveasca in miez de noapte cand merg dupa un pahar de apa sau sa isi termine de citit sau de redactat proiectul pentru a doua zi.

Cei care se afla in cautarea unei veioze trebuie sa acorde o mare atentie calitatii, tehnologiei si materialelor din care este lucrata, trebuie sa studieze estetica si designul, sa tina cont de camera in care o vor amplasa, sa isi cunoasca nevoile, astfel incat corpul de iluminat ales sa corespunda acestora. Cea mai buna veioza este cea care reprezinta o combinatie perfecta intre util si frumos.

Criterii de alegere a modelelor optime pentru o incapere

In functie de inaltime si de obiectele de mobilier pe care vor putea fi fi amplasate, se pot achizitiona veioze de birou si/sau lampadare. Veiozele sunt mici, pot fi asezate pe masute, pe birouri si pe alte piese de mobilier, in timp ce lampadarele sunt asezate direct pe podea. Veiozele au diferite dimensiuni, in functie de camera in care urmeaza sa fie amplasate si de necesitati. Veiozele pentru noptiere trebuie sa aiba abajurul mai mic, in timp ce pentru sala de lectura, lampadarul trebuie sa fie suficient de puternic si chiar flexibil.

Functionalitatea veiozei este un alt criteriu de achizitionare. Unii oameni aleg sa cumpere veioza pentru ambianta, altii pentru iluminat, iar o categorie aparte de utilizatori sunt cei care vor sa impace ambele aspecte si sa imbine cele doua nevoi. Exista veioze si lampadare ce lumineaza in trepte.

Stilul veiozei trebuie sa se potriveasca stilului de amenajare al incaperii. Sunt piese vintage, moderne, clasice sau retro, cu un aspect elegant sau clasic, in diferite culori si modele. Forma abajurului veiozei este foarte importanta: veiozele cu forma rotunda sunt clasice, discrete si usor de asortat in orice incapere, in timp ce veiozele cu abajurul patrat sau rectangular sunt foarte moderne.

Nu in ultimul rand, o veioza trebuie sa fie realizata din materiale de cea mai buna calitate si sa fie rezistenta, fiabila si sa aiba o putere de iluminare suficient de mare pentru a-si indeplini cu succes functiile care au determinat achizitionarea sa.

Articole relevante