Acasa Bani Înscris în Biroul de Credit? Tot ce înseamnă statutul de rău-platnic!

Înscris în Biroul de Credit? Tot ce înseamnă statutul de rău-platnic!

Autor: admin

Nu ai reușit să ajungi la o înțelegere amiabilă cu creditorul și nu ți s-a aprobat reeșalonarea creditului în rate mai mici? Nici nu ai primit refinanțare ori nu ai găsit o altă sursă de achitare a ratelor restante la împrumut? Dacă au trecut 30 de zile din momentul în care trebuia să plătești și nu ai făcut-o, creditorul poate cere în mod legitim înscrierea ta în Biroul de Credit. Poate te gândești că nu este ceva prea important, dar, statutul de rău platnic te pune într-o situație ingrată pentru următorii 4 ani: nu vei putea primi creditele de la bănci și nici ifn-urile nu o să-ți dea bani împrumut atât de ușor. Haide să vedem ce înseamnă mai exact această situație pentru statutul tău de debitor!

Bani împrumut? Abia peste 4 ani!

Cu siguranță te gândești că dacă ai fost înscris în registrele Biroului de Credit înseamnă că ai terminat cu plata la credit. Nicidecum! Pentru că achitarea împrumutului rămâne în sarcina ta în continuare. Și vor curge și penalități pe lângă principalul pe care îl ai de achitat. Plus alte penalizări pentru că i-ai creat creditorului o daună și ai încălcat termenii contractuali.

Mai mult decât atât, 4 ani nu vei mai pute primi credite bancare, iar ifn-urile te vor pune pe lista de așteptare chiar și la credite cu valori mici. O să fie nevoie de un co-debitor sau de un gaj pentru a mai lua bani cu împrumut de la instituțiile nebancare. Chiar și în aceste condiții, statutul de rău-platnic atârnă foarte greu și vei avea numai probleme.

Cele mai citite articole

Desigur, cea mai mare problemă rămâne menționarea ta în Biroul de Credit. Această mențiune nu se șterge mai devreme de 4 ani, dar tu vei continua să nu primești împrumut chiar dacă ți-ai rambursat creditul buclucaș. Nu îți vei putea consolida în mod real credit scoring-ul decât după ștergerea din baza de date a acestei instituții. Cam complicat să nu îți poți proba buna credință doar pentru că nu ți-ai achitat cândva la timp ratele!

Plătește-ți ratele la timp ca să nu ajungi în Biroul de Credit!

Este singura opțiune care te ține departe de această instituție și care te ajută să ai un istoric de credit pozitiv. În general, durează câțiva ani și multe credite pe care trebuie să le rambursezi dacă vrei să ajungi din nou la un nivel bun în privința credit scoring-ului și încrederii creditorilor în tine și în posibilitățile tale financiare. Așa că, indiferent de metodele folosite, asigură-te că îți plătești rata la termen, de fiecare dată!

Sursă:  imprumutrapid-online.com

Cele mai citite articole

Articole relevante