Acasa Diverse Lecții de gătit oferite de profesioniști, iată ce caută mai nou bucureștenii

Lecții de gătit oferite de profesioniști, iată ce caută mai nou bucureștenii

Autor: admin

Tot mai des se caută pe internet de către persoane de toate vârstele locuri trendy unde se pot urma cursuri de bucătar în București.

A învăța să gătești modern, o plăcere și o necesitate

Concursurile televizate se pare că sunt vinovate de acest lucru, dar și blogurile gastronomice, ce sunt extrem de accesate în ultima vreme.

Putem spune, dintr-un anumit punct de vedere, că la fel cum mulți visează la carnetul de conducere, aceia care s-au dezbărat de prejudecata că doar femeile stau la cratiță, vor să urmeze măcar un curs rapid de bucătărie pentru amatori. De ce? Pentru că este la modă și este un lucru extrem de util pentru oricine.

Iar această atitudine nu este deloc una rea, având în vedere că multe dintre alimentele pe care le găsim în galantarele din supermarket-uri au devenit adevărate bombe chimice cu efect devastator asupra sănătății consumatorilor. Gătitul în propria bucătărie a devenit pentru mulți un stil de viață din această cauză.

Mai ales în prezent, când există tot felul de aparate electrocasnice care ușurează bucătăritul, e și păcat să mănânci preparate doldora de E-uri, când poți să îți procuri materii prime (din surse cât mai sigure posibil) și să gătești acasă feluri rapide și cu mult mai gustoase chiar și decât acelea din restaurantele de lux.

Din fericire acum nu se mai face mâncarea ca pe vremea bunicii, când se fierbea o ciorbă și 2 -3 – 4 ore, totul este acum rapid, baza fiind reprezentată de salate de diverse tipuri sau de preparate ce necesită o gătire pe foc un timp extrem de redus.

De ce sunt atât de căutate cursurile de bucătărie pentru amatori?

Nu mereu blogurile culinare și canalele de YouTube sunt suficiente, mai e nevoie și de niște lecții de gătit de weekend sau de cursuri de bucătărie desfășurate pe o durată mai îndelungată, pentru a putea ca o persoană să își însușească ABC-ul gastronomiei moderne și să poată realiza niște feluri de mâncare apetisante și sănătoase pentru sine și familie.

Unii vor să își creeze ulterior bloguri culinare, deoarece au aflat că se pot câștiga bani frumoși din această activitate online, ori chiar să se facă bucătari adevărați.

Dar pentru a-și da seama dacă au talent pentru a-și transforma hobby-ul în profesie de-o viață e nevoie obligatoriu de părerea avizată a unor specialiști.

Și unde se pot întâlni șefi bucătari adevărați decât la asemenea cursuri de specialitate desfășurate în centre de excelență?

Din acest punct de vedere Bucureștiul este favorizat, deoarece aici se găsesc niște profesioniști adevărați, dispuși ca să ofere și altora câteva sfaturi prețioase, mici secrete ale meseriei, în cadrul unor workshop-uri gastronomice cu un caracter preponderent practic.

Rămâne așadar ca să alegeți și voi cu atenție cursurile care vă atrag în mod deosebit și să faceți un pas important, curajos, în lumea fascinantă a bucătăriei.

Articole relevante