Acasa Actualitate LOVITURĂ de la Timmermans pentru DĂNCILĂ. Premierul trebuie să răspundă la 18 întrebări

LOVITURĂ de la Timmermans pentru DĂNCILĂ. Premierul trebuie să răspundă la 18 întrebări

Autor: admin

Întrebările arată că potrivit CE, aceste modificări ar putea încălca trei directive europene foarte importante, scrie Ziare.com.

Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a confirmat, pentru Digi24că autorităţile române au primit un set de întrebări punctuale. „Comisia urmăreşte cu foarte mare atenţie evoluţiile din România, în special modificările aduse legilor justiţiei, codului enal şi codului de procedura penală. Analizăm amendamentele aduse acestor legi, pentru a vedea dacă sunt conforme cu legislaţia Uniunii Europene şi am trimis întrebări precise şi detaliate către autorităţile române referitoare la aspectele care ne preocupă, a declarat purtătorul de cuvânt al CE.

crisoarea, care are anexate cele 18 întrebări, este datată 4 octombrie.  Citiţi detaliile pe ziare.com.

În cazul încălcării legislaţiei Uniunii Europene, Comisia Europeană poate declanşa procedura de infringement împotriva unui stat. Procedura are mai multe etape – inclusiv un dialog cu autorităţile ţării vizate – şi în faza finală, dacă statul respectiv nu se conformează Tratatului UE, se poate ajunge în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, riscând sancţiuni.


Plenul Parlamentului European a dezbatut, miercuri, situaţia statului de drept din România, la dezbateri fiind prezentă Viorica Dăncilă, dar şi Frans Timmermans. Marţi seară, premierul Dăncilă şi ministrul justiţiei, Tudorel Toader, se întâlniseră cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat miercuri, în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg că executivul comunitar urmăreşte ultimele evoluţii din România cu îngrijorare şi a reiterat că independenţa sistemului judiciar şi capacitatea sa de a lupta împotriva corupţiei sunt esenţiale pentru o Românie puternică în UE.

Pagina 1 din 1

Alte articole

Sursa: https://www.capital.ro/ultimatum-de-la-timmermans-pentru-dancila-premierul-trebuie-sa-r.html

Articole relevante