Acasa Romania Noi studii arata impactul tehnologiei asupra relatiilor

Noi studii arata impactul tehnologiei asupra relatiilor

Autor: admin

Tehnologia face parte din viata noastra de zi cu zi, influentand toate aspectele vietii noastre, inclusiv relatiile romantice. Cu toate acestea, influenta lor determina nu atat noile tehnologii in sine, cat utilizarea pe care o facem. Cum afecteaza tehnologia relatiile?

Diverse studii arata ca tehnologia a schimbat modul in care ne relationam cu ceilalti oameni. Mai mult, conform chat202.com, 75% dintre persoanele cu un partener stabil recunosc ca Internetul si noile tehnologii le-au imbunatatit relatia sentimentala, fata de 20% care asigura ca impactul a fost negativ.

Ca si in viata offline, increderea in cuplu se transfera si in viata online. Aceasta este concluzia pe care o putem trage din faptul ca 70% dintre internautii cu un partener impartasesc una sau mai multe parole cu jumatatea lor si mai mult de 10% dintre adultii casatoriti impartasesc un profil si pe retelele de socializare. Potrivit datelor, rolul confidentialitatii si al transparentei in relatiile noastre se schimba din cauza prezentei dispozitivelor digitale si a activitatii online. 80% dintre utilizatori cred ca cuplurile ar trebui sa aiba propriul lor spatiu privat, atat online, cat si offline, iar 70% pretuiesc relatiile lor mai mult decat intimitatea lor.

Aspecte negative

Dar nu totul este pozitiv. 25% considera ca partenerul lor petrece prea mult timp pe Internet, lucru care a cauzat probleme serioase pentru 8% dintre utilizatorii de Internet.

Desi utilizarea corecta a tehnologiei a contribuit la apropierea comunicatiilor si la imbunatatirea calitatii vietii pentru milioane de oameni, facilitand intalnirea si stabilirea de noi relatii, a incurajat si infidelitatea. Deloc surprinzator, aceleasi mijloace pot fi folosite pentru a intalni pe cineva in afara relatiei. In multe cazuri, retelele sociale au devenit instrumentele celor mai gelosi utilizatori pentru a-si spiona partenerii. Studiul Kaspersky Lab asigura ca unul din trei utilizatori de internet intervievati recunoaste ca isi spioneaza partenerul online pentru a vedea ce fac, iar aceasta cifra creste la aproape jumatate in relatiile instabile. De asemenea, cuplurile nefericite sunt mai predispuse sa creada ca intimitatea lor este compromisa (31%) in comparatie cu cei dintr-o relatie fericita (15%).

Tehnologia si persoanele singure

Pentru cei singuri, tehnologia a devenit esentiala pentru gasirea unui partener. Potrivit unui studiu, aproape jumatate dintre cei chestionati recunosc ca utilizarea dispozitivului mobil i-a ajutat sa inceapa o comunicare mai libera si mai dezinhibata cu alte persoane decat daca ar fi facut-o in persoana.

Tinerii intre 18 si 24 de ani sunt cei care recunosc ca folosesc cel mai mult telefonul mobil pentru a incepe relatii personale si a flirta cu ceilalti. Din totalul celor singuri care folosesc dispozitivul mobil pentru a cunoaste alte persoane, cele mai folosite instrumente pentru a-si gasi jumatatea sunt mesageria instantanee prin Whatsapp, apelurile telefonice sau aplicatiile concepute pentru a gasi dragostea si a conecta cu like. -persoane cu minte.

In acest sens, este semnificativ faptul ca rezultatele studiului social Wiko arata ca, desi majoritatea celor singuri se relationeaza cu ceilalti prin intermediul telefoanelor mobile, doar 6% dintre cei chestionati recunosc ca si-au gasit la un moment dat un partener datorita unei aplicatii.

Articole relevante