Acasa Actualitate Produsele pirotehnice – cand si de unde se achizitioneaza?

Produsele pirotehnice – cand si de unde se achizitioneaza?

Autor: admin

Articolele pirotehnice sunt, in general, extrem de controversate, insa pe cat sunt de discutate, pe atat sunt de solicitate.

Pirotehnicele prezinta o gama imensa de produse, cum sunt petardele, artificiile sau chiar lampioanele, si sunt, de obicei, achizitionate pentru serbarea evenimentelor speciale. Totusi, desi sunt foarte indragite, acestea sunt considerate periculoase, tocmai din cauza utilizarii lor iresponsabile, intr-un context nepotrivit, de catre anumite persoane.

Care sunt criteriile dupa care se alege furnizorul de produse pirotehnice

Produsele din zona pirotehnica necesita respectarea minutioasa a regulilor de utilizare, insa este foarte importanta si alegerea sursei de la care se face achizitia, pentru evitarea incalcarii legii.

In primul rand, produsele pirotehnice trebuie achizitionate doar din locuri autorizate in acest sens, in conditiile legii, alte surse care ofera servicii, insa nu detin aprobare, fiind complet ilegale. 

Furnizorul autorizat in acest sens, trebuie sa prezinte profesionalism prin oferirea unor produse de calitate, de aceea pirotehnicele necesita servicii de pastrare si manipulare care sa respecte reglementarile tehnice si instructiunile producatorului.

Aceste articole trebuie sa prezinte si rubrica de instructiuni in limba romana, categoria acestora, termenul de garantie si avertismentele in ceea ce priveste posibilele pericole, in urma utilizarii.

De asemenea, in momentul achizitiei, furnizorul trebuie sa ofere informatii clientului in legatura cu produsul, atasand si documentatia necesara care sa demonstreze conformitatea acestuia cu cerintele de securitate.

Care este contextul in care se utilizeaza articolelor pirotehnice

Dupa cum este mentionat si anterior in articol, aceste produse sunt solicitate, in general pentru serbarea anumitor evenimente, de la sarbatori, pana la zile onomastice, petreceri de majorat, nunti si asa mai departe.

Contextele enumerate sunt deci potrivite pentru utilizarea produselor din zona pirotehnica, atat timp cat este respectata siguranta celui ce le manuieste, dar si a invitatilor. La polul opus, alegere utilizarii in mod iresponsabil a acestor articole intr-o alta situatie, cu asumarea riscului de a pune in pericol sanatatea celor din jur, este complet ilegala. 

Asadar, scopul acestor produse este departe de a pune in pericol viata cuiva, de aceea este necesara achizitionarea si folosirea acestora intr-un mod responsabil si legal. 

Articole relevante