Acasa Actualitate REMANIERE: Miniștrii care au blocat proiecte vor pleca. Lista este lungă

REMANIERE: Miniștrii care au blocat proiecte vor pleca. Lista este lungă

Autor: admin

REMANIERE: Miniștrii care au blocat proiecte vor pleca. Lista este lungă

A început analiza programului de guvernare, alta decât cea făcută de Darius Vâlcov. Social-democraţii au o nouă strategie: trebuie să găsească miniştrii care blochează proiectele trimise la avizare. Ei au două săptămâni la dispoziţie să vină cu nişte concluzii, în paralel cu Viorica Dăncilă, care face evaluarea membrilor cabinetului său.

Cele două evaluări vor fi prezentate în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD. Este vorba, pe de o parte, de o evaluare a miniştrilor făcută de premierul Viorica Dăncilă şi, pe de altă parte de concluzia grupului de 9 social-democraţi care analizează implementarea programului de guvernare.

Activitatea acestui grup este diferită de evaluarea pe care o făcea Darius Vâlcov, care analiza fiecare ministru în parte.Grupul format la începutul acestei săptămâni analizează parcursul avizării fiecărui proiect important din acest program de guvernare – de exemplu, OUG pentru Fondul Suveran de Investiţii.Grupul va analiza dacă există miniştri sau angajaţi din ministere care au blocat un anumit proiect, atunci aceştia vor fi sancţionaţi de partid.


Din acest grup care analizează implementarea programului de guvernare nu face parte niciun membru ALDE. Totuşi, această formaţiune a dat un semnal destul de puternic: niciun ministru al lor nu ar trebui să fie schimbat din Guvern, nici chiar Tudorel Toader, care este pe un loc al PSD, dar care are susţinerea lui Călin Popescu Tăriceanu.

Rezultatul acestor evaluări va fi prezentat în două săptămâni, când ar trebui să vedem ce miniştri vor fi remaniaţi. Informaţiile de la surse din PSD spun că va fi o listă destul de lungă.

SURSA: digi24.ro

Pagina 1 din 1

Alte articole

Sursa: https://www.capital.ro/remaniere-ministrii-care-au-blocat-proiecte-vor-pleca-lista-est.html

Articole relevante