Acasa Bani Se scumpesc parcările din București

Se scumpesc parcările din București

Autor: admin

Conform unui document aflat pe site-ul PMB „având în vedere discuţiile preliminare purtate în cadrul consiliului de administraţie al Companiei Municipale Parking Bucureşti SA, până la aprobarea unei noi strategii de parcare la nivelul Municipiului”, sunt propuse ca tarife pentru staţionarea vehiculelor pe locurile de parcare special amenajate sumele de 2,5 lei/oră cu TVA inclus în zilele de luni până vineri în intervalul orar 06.01 – 19.00 şi de 1,5 lei/oră cu TVA inclus pentru intervalul orar 19.01 – 06.00. Tariful de 2,5 lei / oră se poate extinde, „în funcţie de parcaj, în zone în care traficul este mai mare, de luni până duminică în intervalul orar 00.00 – 24.00”.

Un  tarif de 2,5 lei/oră/24 de ore/zi + TVA va fi aplicat parcărilor publice aflate la mai puţin de 50 de metri de unităţile hoteliere, zone comerciale, săli de spectacole, baze sportive – locuri de parcare rezervate pe bază de contract. Tariful preferential pentru riverani – care nu nominalizează locul, ci permite doar utilizarea parcării – va fi de 80 lei / lună. Pachetul lunar pentru persoane fizice – 400 lei / autoturism plus TVA – este rezervat celor care plătesc în avans, în baza unui contract, tariful de parcare pe o perioadă de o lună.


De asemenea, documentul specifică suma de 200 lei / bucată + TVA pentru serviciul de blocare/deblocare a autovehiculelor.

Conform PMB, „tarifele propuse au fost stabilte astfel încât să acopere costul efectiv al prestării serviciului, să acopere cel puţin sumele investite şi cheltuielile curente de întreţinere şi exploatare, să încurajeze prestarea eficientă a serviciului şi protecţia mediului, să încurajeze investiţiile de capital şi să respecte autonomia financiară a Companiei Municipale Parking Bucureşti SA”.

Alte articole

Pagina 1 din 1

Sursa: http://www.capital.ro/se-scumpesc-parcarile-din-bucuresti-1.html

Articole relevante