Acasa Actualitate Sfaturi pentru alegerea gresiei

Sfaturi pentru alegerea gresiei

Autor: admin

Este o idee buna sa restrangeti alegerile inainte de a incepe cautarile pentru gresie.

In primul rand, va trebui sa determinati in ce fel va fi folosita gresia. Ar fi gresit sa cumpar gresie Stracciatella  doar pentru ca imi place design-ul. Daca placile vor fi destinate utilizarii in aer liber, va trebui sa reziste la intemperii si sa va asigurati ca gresia pe care o utilizati nu absoarbe prea multa apa. Daca aceasta absoarbe prea multa apa, se poate extinde si poate fi deteriorata atunci cand apa ingheata. Este recomandat sa utilizati o gresie din portelan pentru utilizare in exterior pur si simplu datorita absorbtiei reduse a apei. Exista, de asemenea, unele tipuri de gresie din piatra naturala, care sunt, de asemenea, potrivite pentru utilizarea in exterior.

Cele mai citite articole

Daca zona in care doriti sa va asezati gresia trebuie sa fie antiderapanta puteti opta pentru o faianta mai mica, cum ar fi mozaicul, care va  da o aderenta suplimentara datorita imbinarilor si a marginilor placilor. Exista placi de pardoseala care sunt proiectate special cu proprietati suplimentare antiderapante, cum ar fi adaugarea unei substante texturate pentru a crea o suprafata antiderapanta.

De asemenea, va trebui sa luati in considerare cantitatea de uzura pe care podeaua o va avea. In cazul in care vom avea o uzura ridicata, va necesita o gresie cu o suprarfata mai dura daca nu utilizati o faianta de portelan. Dalele de portelan sunt potrivite pentru zonele cu trafic ridicat, deoarece sunt deosebit de dure.

Pastrati-va paleta de culori actuala atunci cand alegeti gresia. Tinand cont de culorile care se vor potrivi cu designul dvs. general, va face sarcina de a alege placile de podea mult mai usoara. O faianta de dimensiuni mai mari poate fi atragatoare din punct de vedere al aspectului, dar acestea vor necesita o pardoseala mai plata. Daca podeaua pe care doriti sa o placati are o panta sau o ondulatie (mai obisnuita in cazul exteriorului), atunci este mai bine sa alegeti o faianta de dimensiuni mai mici, care poate urmari contururile podelei.

Cele mai citite articole

Articole relevante