Acasa Diverse Strungăreața – farmec sau problemă

Strungăreața – farmec sau problemă

Autor: admin

Diastema corespunde spațiului dintre doi sau mai mulți dinți. De obicei se formează între cei doi dinți frontali superiori, care poate apărea datorită diferenței de dimensiune dintre dinți sau a faptului că dintele a căzut, caz în care se rezolvă în mod natural cu dezvoltarea dentiției. Strungareata nu trebuie neapărat să fie corectată, dar după o examinare de către un dentist, se poate recomanda, de exemplu, utilizarea protezelor dentare sau aplicarea fațetelor dentare. Tratamentul diastemei variază în funcție de cauza problemei și de distanța dintre dinți. Astfel, toate cazurile ar trebui evaluate de un dentist pentru a identifica cel mai convenabil mod pentru fiecare persoană. 

Metode de remediere a strungăreței

Cele mai frecvent utilizate tratamente includ:

Aparat dentar fix: utilizat de obicei la copii și adolescenți pentru a corecta un spațiu mic între dinți. Ar trebui să fie utilizat timp de 1 până la 3 ani și după îndepărtare este necesar să se aplice un element fixator în spatele dinților pentru a împiedica îndepărtarea acestora.

Proteze dentare fixe, cunoscute și sub denumirea de fațete: aceasta este corecția cea mai des utilizată la adulți sau când distanța dintre dinți este mai mare. Procedura constă în plasarea fațetelor dentare care acoperă și se lipesc de dinți, acoperind spațiul dintre ei.  

În plus, există cazuri în care dinții sunt separați datorită inserției scăzute a frenului oral, care este pielea care unește interiorul buzei superioare cu gingiile. În aceste cazuri, medicul dentist poate recomanda o intervenție chirurgicală pentru a tăia frenul, ceea ce permite dinților să revină în mod natural la locul lor.

Există mai multe motive pentru creșterea distanței dintre dinți, cel mai adesea fălcile sunt mai mari decât dinții, ceea ce le permite să fie mai îndepărtați. Cu toate acestea, există și alte motive și anume, poziționarea slabă a limbii, care lovește dinții, cauzând o distanță în formă de evantai a dinților; lipsa creșterii unor dinți; diferența de mărime a dinților; suptul excesiv al degetelor sau a tetinei, de exemplu. Strungăreața este, de asemenea, frecventă în cazul unor boli, cum ar fi sindromul Down, acromegalie sau boala Paget.

Motivele formării diastemei sunt cel mai adesea ereditare. Această afecțiune poate apărea și din cauza germenilor dentari poziționați necorespunzător, a obiceiurilor alimentare proaste, a complicațiilor după parodontită, a înlocuirii prelungite a dinților de foioase. Diastema poate fi falsă sau adevărată. În primul caz, distanța dintre dinții din față apare după creșterea dinților de foioase, dar ulterior dispare. 

În cazul adevăratei strungărețe, defectul rămâne și, în timp, distanța poate crește. Oricare ar fi motivul, este necesar un consult la dentist pentru o evaluare corectă. Majorității oamenilor nu le pasă de acest neajuns, iar unii chiar o definesc ca fiind fermecătoare. Dar dacă nu-ți place, există metode de remediere și pentru acest lucru este necesar să mergi la medicul dentist.

Articole relevante