Acasa Diverse Țara din UE unde trăiesc cei mai mulți români vrea să mărească salariul minim. E cea mai mare creștere din ultimii 40 de ani

Țara din UE unde trăiesc cei mai mulți români vrea să mărească salariul minim. E cea mai mare creștere din ultimii 40 de ani

Autor: admin

Proiectul de buget, înaintat oficialilor de la Bruxelles, prevede o creştere a cheltuielilor cu 5,1 miliarde de euro, banii urmând să fie alocaţi pentru creşterea salariilor şi pensiilor, granturi pentru studenţi şi asistenţă socială.

Pe de altă parte, Guvernul a trecut un buget venituri suplimentare de 5,7 miliarde de lei, banii urmând să vină din taxarea suplimentară a veniturilor personale şi ale companiilor, precum şi din noi impozite pe tranzacţiile de la bursă şi de pe platformele digitale, scrie The Economist.

În aceste condiţii, deficitul bugetar ar urma să scadă de la 2,7% la 1,8% din PIB, nivel agreat cu Comisia Europeană.

Liderii opoziţiei sunt sceptici şi au calificat proiectul de buget „iresponsabil şi suicidar, iar analiştii economici avertizează că dficitul bugetar ar putea sări de 2,2%.

Spania are o rată a şomajului de 15% şi există temerea că, anul viitor, creşterea cu 22% a salariului minim va descuraja companiile să facă noi angajări.


SURSA: digi24.ro

Pagina 1 din 1

Alte articole

Sursa: https://www.capital.ro/tara-din-ue-unde-traiesc-cei-mai-multi-romani-vrea-sa-mareasca-s.html

Articole relevante