Acasa International O nava de croaziera a deversat mii de litri de deseuri in zona Marii Bariere de Corali

O nava de croaziera a deversat mii de litri de deseuri in zona Marii Bariere de Corali

Autor: admin

O nava de croaziera a deversat mii de litri de deseuri alimentare lichide in zona Marii Bariere de Corali in august, conform unei anchete aflate in desfasurare a Autoritatii Sigurantei Maritime Australiene.

Firma Carnival, care detine nava de croaziera P&O, a informat ca deversarea nu a fost intentionata si ca a fost vorba de o cantitate de 7.000 litri, scrie CNN.

Senatorul Larissa Waters, membru al Partidului Verde, si presa locala sustin ca a fost vorba de 27.000 de litri, facand referire la un raport al Autoritatii Sigurantei Maritime australiene prezentat Senatului.

Nava P&O a deversat lichidul pe 26 august, dar autoritatile au fost informate doua zile mai tarziu de catre Carnival.

Nava a fost retinuta de autoritati cand s-a intors la Sydney la inceputul lui septembrie. Compania Carnival a fost nevoita sa plateasca o amenda de 1,5 milioane de dolari pentru a-si recupera nava.

Marea Bariera de Corali, una dintre cele sapte minuni naturale ale lumii, este o zona protejata si face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Se intinde pe o arie de aproximativ 2.900 de kilometri de-a lungul coastei statului australian Queensland.

Oamenii de stiinta avertizeaza ca reciful este pe moarte din cauza schimbarilor climatice, iar guvernul australian a alocat aproape 380 de milioane de dolari pentru a imbunatati calitatea apei.

Citeste si:
Marea Bariera de Corali nu mai poate fi salvata – verdictul e dat de expertiClipul zilei: Greenpeace ne arata cat de repede moare Marea Bariera de Corali …citeste mai departe despre „O nava de croaziera a deversat mii de litri de deseuri in zona Marii Bariere de Corali” pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: http://www.business24.ro/international/stiri-international/o-nava-de-croaziera-a-deversat-mii-de-litri-de-deseuri-in-zona-marii-bariere-de-corali-1598673

Articole relevante