Acasa Romania De ce să alegi să conduci un business fast food?

De ce să alegi să conduci un business fast food?

Autor: admin

Popularitatea fast-food-ului este exprimată întotdeauna mai ales în performanța financiară a unităților ce prepară și vând mâncare rapidă. Din acest punct de vedere, o afacere fast-food este soluția perfectă pentru a-ți începe propria afacere în horeca. O investiție în industria fast food-ului nu este mare și se amortizează destul de repede. Chiar și acum, în pandemie. Nu aștepta așadar ca să treacă marea criză sanitară de coronavirus, pentru că, după opinia specialiștilor, ea mai durează minim un an sau doi. Dacă vrei să începi un astfel de business demareaz-o chiar acum!

Pentru un om de afaceri care intenționează să-și deschidă propria afacere în industria fast-food, există două alternative. Să înceapă de la zero, pe cont propriu sau să se orienteze către o franciză.

Franciza este o soluție extrem de interesantă pentru acele persoane care abia acum fac primii pași în segmentul horeca. Motivația este simplă: riscurile de a falimenta sunt mai mici când se urmează o anumită procedură clar stabilită din start, verificată deja în timp.

Evident, și în acest caz, în conformitate cu linia tehnologică dezvoltată în concept, este necesar să angajați personal și să achiziționați echipamente pentru industria fast food. Nu numai pentru gătitul propriu-zis, ci și echipamente frigorifice, mașini de cafea, case de marcat, mobilier profesional, consumabile și multe altele.

 

De ce există atâția fani fast food?

Timpul este o resursă consumabilă care nu poate să fie înlocuită de nimic.

Cei mai mulți oameni nu au timp ca să își gătească seara când vin de la job și nici măcar dacă lucrează de acasă, la distanță. Ori pur și simplu nu au instrumentele necesare pentru a pregăti felurile de mâncare pe care și le doresc sau pentru că le e lene și preferă să se uite pe Netflix la serialul preferat.

Cu atât mai mult dacă locuiesc într-un oraș foarte aglomerat, precum Bucureștiul, în care fac foarte mult timp pe drumul la job și înapoi acasă, nu vor intra în bucătărie de prea multe ori în cursul săptămânii.

Iată de ce atunci când vrei să mănânci ceva repede și bun, o comandă la o unitate fast food te salvează. Asta dacă nu ți-ai cumpărat o pizza sau o shaorma în drum spre casă.

Ca antreprenor, dacă vrei să intri în sectorul producerii și comercializării de mâncare rapidă îți trebuie curaj și foarte multe informații despre numărul fanilor fast food din zona unde vrei să funcționezi, despre tipurile de produse dorite de aceștia, despre concurență.

Evident că mai trebuie să ții seama și acele reglementările sanitare actuale, extrem de stricte, să cunoști ce spațiu minim îți este necesar pentru demararea activității, să evaluezi foarte bine riscurile, bugetul necesar la început, să ai cât de cât o idee în cât timp îți vei recupera investiția și când preconizezi în mod realist că vei începe ca să obții profit.

Dotări horeca de calitate, pentru mai multă productivitate

Pentru ca să produci doar ceea ce vor consumatorii, niște echipamente pentru industria fast food de calitate care să te ajute în activitatea ta, nu să te frâneze în dorința ta normală de a ajunge cât mai rapid la profitabilitatea dorită, sunt absolut necesare. Le poți găsi pe contigrup.ro la niște prețuri mai mult decât accesibile.

Dacă ar fi ca să faci o listă cu cele mai importante puncte dintr-un plan pentru o afacere fast food, întreabă-te ce preparate vei oferi în primele luni de funcționare, cu ce ustensile și echipamente vei găti această mâncare rapidă, câte ore ar trebui ca să ai deschis zilnic localul tău fizic pentru clienți, câte comenzi poți prelua direct sau online într-o zi și de ce personal ai nevoie.

Evident că totul pleacă de la bugetul inițial. Acesta este un pic mai mare dacă ai fi deschis înainte de martie 2020. Acum trebuie ca să cumperi și echipamente de protecție, dozatoare pentru dezinfectanți, pentru că nu am ieșit încă din pandemia de Covid-19.

Apoi va trebui ca să mai lucrezi și la imaginea ta, la brand, deoarece este elementul esențial care îți va permite diferențierea față de concurența acerbă care există în acest domeniu (dacă există în zona în care vei funcționa).

În concluzie, îți trebuie un dram de nebunie ca să începi acum, în 2020, o afacere fast food, dar și gradul de satisfacție dacă vei reuși va fi pe măsura așteptărilor!

Intră pe contigrup.ro ca să-ți faci o idee despre echipamentele profesionale care îți pot folosi pentru a ajunge la profitul visat!

 

 

Articole relevante