Acasa Actualitate Digi finalizează preluarea operatorului maghiar Invitel Tavkozlesi

Digi finalizează preluarea operatorului maghiar Invitel Tavkozlesi

Autor: admin

Digi finalizează preluarea operatorului maghiar Invitel Tavkozlesi

Odată cu îndeplinirea condiţiilor suspensive prevăzute în contractul de vânzare-cumpărare semnat în data de 21 iulie 2017 între DIGI Tavkozlesi es Szolgaltato Kft. („Digi HU”) achiziţia de către Digi HU a acţiunilor ce reprezintă 99,998395% din capitalul social şi drepturile de vot din Invitel Tavkozlesi Zrt s-a finalizat  în 30 mai.

Preţul total ce a fost plătit de către Digi HU către a fost de 135,4 milioane euro.Această tranzacţie va permite grupului Digi Communications  să îşi consolideze poziţia pe piaţă de telecomunicaţii din Ungaria, precum şi să extindă accesul la clienţi.

În anul 2017, Invitel Tavkozlesi a avut o cifră de afaceri de 83,3 milioane euro şi EBITDA de 24,4 milioane euro. La data de 30 aprilie 2018, Invitel Tavkozlesi avea un număr de 695.099 abonaţi la televiziune prin cablu, internet fix şi telefonie fixă. În mai 2018, Autoritatea de Concurenta din Ungaria a aprobat concentrarea economică sub condiţia asumării de către Digi HU a angajamentului de a vinde în termen de şase luni reţelele Invitel Tavkozlesi din 16 localităţi din Ungaria, precum şi a angajamentului de a nu prelungi contractele de închiriere încheiate cu operatorii independenţi de comunicaţii electronice fixe din 23 de localităţi din Ungaria.

Alte articole

Pagina 1 din 1

Sursa: http://www.capital.ro/digi-finalizeaza-preluarea-operatorului-invitel-tavkozlesi.html

Articole relevante