Acasa Bani ASF: Asiguratorii au un rol semnificativ in finantarea economiei

ASF: Asiguratorii au un rol semnificativ in finantarea economiei

Autor: admin

Asigurarile stimuleaza piata creditului, inclusiv cel imobiliar, impulsioneaza comertul si tranzactiile prin acoperirerea riscului derivat din pierderi neprevazute, dar posibile, a declarat Cornel Coca Constantinescu, vicepresedintele ASF, prezent joi la evenimentul ” Pietele Financiare din Romania” organizat de publicatia Economistul in cadrul ASE cu sprijinul ASF si BNR.

„Industria asigurarilor are un rol social si economic important si contribuie semnificativ la dezvoltarea economica prin compensarea pierderilor accidentale rezultate din activitatea companiilor si prin punerea la dispozitie a resurselor necesare reluarii activitatii. In acelasi timp, insasi activitatea de asigurare promoveaza managementul responsabil si recompenseaza utilizarea mijloacelor adecvate de administrare a riscului aferente activitatii”, a completat acesta.

Potrivit vicepresedintelui ASF, societatile de asigurare au rolul de catalizator al resurselor financiare atrase prin intermediul produselor de asigurari de viata si efectueaza distributia acestora in economie prin investitiile realizate.

„Contributia societatilor de asigurare la succesul ofertelor publice din ultimii ani nu a fost de neglijat.

Societatile de asigurare indeplinesc si rolul de investitor institutional pe termen lung, prin investirea fondurilor in diferite societati, de regula cele tranzactionate pe piata de capital care indeplinesc cerintele de guvernanta corporativa si transparenta fata de investitori, contribuind astfel la dezvoltarea pietei de capital.

Rolul pietelor financiare in economie si al activitatii de intermediere este vital. Asiguratorii au un rol semnificativ in finantarea economiei.

Structura investitionala agregata a societatilor de asigurare din Romania, reflecta faptul ca 85% din plasamentele financiare ale asiguratorilor sunt orientate catre instrumente financiare lichide, de tipul obligatiunilor”, a declarat Cornel Coca Constantinescu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: http://www.business24.ro/asigurari/stiri-asigurari/cornel-coca-constantinescu-asf-asiguratorii-au-un-rol-semnificativ-in-finantarea-economiei-1595074

Articole relevante