Acasa Actualitate Lipsa sexului poate duce la depresie

Lipsa sexului poate duce la depresie

Autor: admin

În lumea modernă, se crede că renunțarea la sex este dăunătoare sănătății. Cel puțin, absența sa este asociată cu tulburări neuropsihiatrice, stare emoțională instabilă, depresie și insomnie. Mai mult, tocmai prin lipsa de sex oamenii explică adesea irascibilitatea și agresivitatea rezultate unul față de celălalt. 

Ei spun că furia este o manifestare a nemulțumirii sexuale. Unii profesori de sexologie și andrologie cred că un comportament agresiv este mai degrabă o manifestare a caracterului unei persoane, a cărei formare este mai puțin legată de frecvența vieții sale sexuale. Printre motivele refuzului sexului se pot identifica și factori precum: religia, un anumit model de creștere în familie, complexe psihologice, traume din copilărie sau credințe personale despre sexualitate. Și, de regulă, cei care duc un stil de viață mai restrâns în acest sens, îi condamnă adesea pe cei care sunt activi sexual.

Iata de ce lipsa sexului poate duce la depresie , mai jos.

Este adevărat că abstinența afectează negativ sănătatea umană? 

Există o părere că da. Dar nu totul este atât de simplu. Sexul are într-adevăr un efect benefic asupra corpului nostru, dar absența sa nu ucide deloc. Credința că lipsa de intimitate la femei duce la boli ginecologice grave, iar la bărbați la boli urologice nu a fost dovedită de știință. Majoritatea studiilor privind lipsa sexului vorbesc doar despre relația intimității cu starea emoțională. Prin urmare, mulți ginecologi și urologi în contextul abstinenței sexuale, vorbesc doar despre o nevoie sexuală individual, care poate satisface temperamentul sexual.

Dacă o persoană are nevoie de sex, lipsa acestuia poate afecta sănătatea psihologică. Depresia prelungită, schimbările de dispoziție, somnul neliniștit sau lipsa somnului din cauza emoțiilor negative, din cauza lipsei de intimitate pot duce uneori la boli ale organelor interne. Atunci când nu este nevoie să elibereze energie sexuală, o persoană poate să mențină o bună dispoziție și să fie sănătoasă.

Psihologii spun că, dacă nevoile unei femei nu sunt satisfăcute (dorința de a iubi și de a fi iubită, nevoia de îngrijire), inclusiv în ceea ce privește sexul, atunci, în organism apare dezechilibrul hormonal. Atunci când este combinat cu alți factori, acest lucru poate duce la probleme de sănătate. Se poate spune că pentru bărbați, situația este aceeași.

Resursele corpului nu sunt nesfârșite. Suprasolicitarea constantă și lipsa somnului duc la simptome noi – lipsa de potență, slăbiciune, lipsa de dorință de a face ceva, iritabilitate crescută și încercările de a restabili eficiența și interesul pentru viață nu duc la îmbunătățiri. La un moment dat, indiferența se instalează, nu-ți mai dorești decât să te ascunzi sub pătură și să nu mai ieși afară de sub ea. Așa se dezvoltă depresia, care se transformă în neputință și slăbiciune. Această stare de depresie nu dispare după 12 ore de somn, nici chiar după o săptămână de odihnă.

Articole relevante