Acasa Afaceri Nu ignora utilitatea unei mașini profesionale de curățat cartofi

Nu ignora utilitatea unei mașini profesionale de curățat cartofi

Autor: admin

În anul 2020, orice bucătărie profesională ar trebui să aibă măcar o mașină de curățat cartofi profesională care să elibereze de corvoadă personalul angajat.

Ia-ți mașina de curățat cartofi potrivită de la un distribuitor cu renume

Un astfel de echipament, precum cele de la TC Romania Crown Cool, este unul esențial în economisirea timpului celor din unitatea HoReCa, deoarece este conceput în mod specific pentru a curăța rapid coaja unei cantități importante de cartofi vrac și a pregăti legumele pentru o gătire ulterioară.

Mai ales atunci când este vorba de o unitate fast food sau de un restaurant cu un flux mare de clienți, este nevoie de un astfel de aparat automat, care să curețe rapid cantități importante de cartofi și chiar de alte legume cu coajă tare, pentru ca apoi respectivele legume să fie utilizate în diverse mâncăruri, inclusiv ca garnituri.

Cartofii prăjiți sunt în România o parte importantă a meniului, indiferent că vorbim de cantine școlare sau de restaurante, așa încât chiar merită achiziția unui astfel de echipament profesional de curățat cartofi, mai ales că și prețul său este unul rezonabil.

Asta ca să nu mai vorbim și de faptul că se amortizează foarte rapid investiția.

Curățarea cartofilor se face foarte prompt, deoarece ei se rotesc scufundați în apă într-un tambur mare cu o căptușeală abrazivă.

Faptul că ei se învârtesc în timp ce se află în apă, permite atât curățarea lor de coajă, cât și spălarea rapidă, așa încât la finalizarea operațiunii cartofii sunt gata de gătit.

După aceea, se deschide pur și simplu camera de curățare și cartofii decojiți sunt colectați într-un recipient gastronom sau într-un alt vas potrivit aflat la îndemână. Mai mult decât atât și cojile sunt reduse la niște particule foarte mici.

Nu mai este nevoie să se aleagă cojile de cartofi din chiuvetă, deoarece ei se pot deversa direct prin sistemul de canalizare.

Se știe că decojirea manuală a cartofilor este extrem de cronofagă. În schimb, folosirea unui echipament profesional de curățat cartofi bate de departe și un bucătar experimentat, care în medie curăță un cartof mare în 15 – 20 de secunde, ceea ce ar însemna circa un sac de 25 de kg într-o oră. Doar că, atunci când vorbim despre un om, mâinile acestuia obosesc în timp ce mașina curăță cu același randament, chiar și mai multe ore în șir.

Dacă un bucătar foarte experimentat poate teoretic să curețe un sac de 25 de kg care conține circa 166 de cartofi de dimensiuni medii într-o oră, un echipament de curățat cartofi ar putea curăța și spăla întreagă cantitate de cartofi în doar câteva minute (în mod real, nu teoretic!).

La distribuitorii de echipamente HoReCa există modele de diverse capacități, proiectanții gândindu-se atât la acele unități de dimensiuni mai mici, cât și la marile bucătării profesionale.

În funcție de necesități se poate alege mașina de curățat cartofi cea mai potrivită și care poate trece în uitare definitiv curățarea manuală.

Mai mult decât atât, un astfel de utilaj se poate folosi nu doar pentru cartofi, ci și pentru alte legume cu coajă tare: morcovi, țelină, sfeclă etc.

Mașina este foarte ușor de folosit, având în vedere că ea se compune doar dintr-o cuvă cu pereții interiori având o textură aspră care literalmente răzuiește cojile de cartofi.

Cum alegi mașina profesională de curățat cartofi?

Atunci când decizi să cumperi o mașină de curățat cartofi profesională trebuie să achiziționezi una suficient de mare pentru ce ai tu nevoie. Totuși, modelele mai mari necesită mai mult spațiu și de aceea nu sunt foarte potrivite pentru utilizarea în bucătăriile mici.

Pe de altă parte, nici un echipament de curățat cartofi de capacitate prea mică nu este bun, deoarece fabricații recomandă ca recipientul de curățare să nu fie umplut până la refuz ci pe trei sferturi, în așa fel încât atunci când este umplut și cu apă să permită un joc al cartofilor în interior, care să facă posibilă curățarea ușoară de coajă a acestora.

Întreținerea mașinii de curățat cartofi

Curățarea echipamentului este foarte importantă.

Exteriorul dispozitivului poate fi curățat cu ușurință, cu o lavetă umedă și un detergent de vase, deoarece este fabricat din oțel inoxidabil. Interiorul poate fi curățat la fel, doar că placa din partea inferioară trebuie scoasă din mașină și spălată cel mai bine. Este indicat să se curețe manual și placa de jos pentru a preveni uzarea prematură a echipamentului HoReCa.

În plus, este important să se curețe periodic și duzele de ieșire a apei și să se elimine deșeurile din recipientul de deșeuri după fiecare utilizare, pentru a se menține mașina funcțională cât mai mult timp.

Articole relevante