Acasa Economie Siegfried Muresan: Daea se lauda ca UE ne da 43 de milioane de euro pentru pesta porcina. Realitatea e alta

Siegfried Muresan: Daea se lauda ca UE ne da 43 de milioane de euro pentru pesta porcina. Realitatea e alta

Autor: admin

Dupa ce ministrul Agriculturii s-a laudat ca a obtinut aprobare de la Comisia Europeana pentru alocarea a 43 de milioane de euro pentru pesta porcina, europarlamentarul Siegfried Muresan afirma ca Daea a luat bani dintr-un buzunar al fermierului roman si i-a bagat in celalalt.

„Un buzunar va ramane gol”, sustine europarlamentarul.

Mai exact, spune Siegfried Muresan, ministrul Daea si Guvernul Dancila nu au obtinut niciun euro in plus de la Uniunea Europeana pentru fermierii afectati de pesta porcina, pentru ca alocarile pentru Romania sunt prestabilite si nu pot fi modificate.

Asadar, europarlamentarul ii cere ministrului Agriculturii sa spuna exact de unde a luat acesti bani.

„Ministrul Petre Daea s-a laudat ieri ca a obtinut aprobare de la Comisia Europeana pentru alocarea a 43 de milioane de euro din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) pentru pesta porcina. Acest lucru inseamna, insa, ca a luat bani dintr-un buzunar al fermierului roman si i-a bagat in celalalt. Un buzunar va ramane gol. Unii fermieri romani vor avea de suferit, vor ramane fara bani de investitii.

Alocarile pentru Romania din FEADR sunt prestabilite, nu pot fi modificate si sunt fixe pe o perioada de 7 ani. Asadar, ministrul Daea trebuie sa ne spuna de unde exact a luat acesti bani, pentru ca este clar ca nu vorbim de bani in plus de la UE. Sunt fonduri care deja au fost alocate agricultorilor din Romania.

In realitate, ministrul Daea si Guvernul Dancila nu au obtinut niciun euro in plus de la Uniunea Europeana pentru fermierii afectati de pesta porcina africana (PPA) „, a scris pe Facebook europarlamentarul Siegfried Muresan.

Mai mult, el a declarat pentru Ziare.com ca ministrul Agriculturii si premierul se contrazic in ceea ce priveste destinatia celor 43 de milioane de euro.

Dupa ce Dancila a anuntat ca banii merg catre fermierii care au ramas fara animale, ministrul Agriculturii a spus ca suma este destinata zonei investitionale: dezinfectoare, laboratoare sanitar-veterinare, echipamente pentru detectatea pestei, incineratoare.

„Este o neclaritate la ceea ce spune domnul Daea. El spune ca cele 43 de milioane vor fi folosite pentru investitii in preventie si control. Doamna Dancila spune ca acesti bani vor merge direct la fermieri. Adica despagubire pentru animalele sacrificate. Deci aici este o neclaritate si o contradictie intre ce spun cei doi.

Vor fi bani pentru investitii in preventie si control sau vor fi bani pentru despagubir …citeste mai departe despre „Siegfried Muresan: Daea se lauda ca UE ne da 43 de milioane de euro pentru pesta porcina. Realitatea e alta” pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: http://www.business24.ro/macroeconomie/stiri-macroeconomie/siegfried-muresan-daea-se-lauda-ca-ue-ne-da-43-de-milioane-de-euro-pentru-pesta-porcina-realitatea-e-alta-1598373

Articole relevante