Acasa Actualitate 10 idei de amenajare a unui loc de citit

10 idei de amenajare a unui loc de citit

Autor: admin

Ce ar putea fi mai plăcut și mai util decât să citești cartea preferată pe o banchetă pusă într-un colț de cameră discret sau poate stând seara într-un fotoliu din living așezat în fața șemineului, cu o ceașcă de ceai aromat, mai ales când este iarnă și frig afară, iar viscolul șuieră la geam?

Poate vrei și tu ca să-ți amenajezi un loc de citit de poveste, mai ales acum, când valul patru al pandemiei de coronavirus pare că ne pândește de după colț și s-ar putea să din nou să stăm foarte multă vreme pe acasă. Iată doar câteva idei în acest sens.

1. O încăpere întreagă, nu un spațiu mic pentru lectură

Dacă locuința îți permite, poți alege să îți amenajezi o cameră întreagă în care să te retragi pentru a te cufunda în acțiunea cărților preferate. Va fi biblioteca ta personală, unde vor exista rafturi întregi cu acele cărți în format fizic care te pasionează. Dă-ți frâu liber fanteziei în amenajarea acestei încăperi.

2. Fotoliul de lectură, piesa de mobilier esențială pentru un iubitor de lectură

Principalul lucru pentru un loc bun de lectură este un fotoliu confortabil unde să poți avea confort maxim sau chiar un model de băncuță chic ales din magazinele online care oferă banchete cu depozitare peste care să pui niște perne moi în care să te poți scufunda în timp ce te adâncești în paginile cărții preferate, uitând de toți și toate.

3. Fotoliu plus un raft de cărți fizice amplasate strategic într-un colț din camera de zi

Dacă ai o mulțime de cărți preferate, atunci poți găsi loc lângă un perete (preferabil lângă o fereastră) unde a-i putea pune un raft și așeza un fotoliu confortabil care să nu facă însă notă discordantă cu amenajarea interioară din restul livingului.

4. Măsuța de cafea, pentru un plus de intimitate

Chiar dacă ai trecut în categoria fanilor cărților electronice, tot ai putea amplasa lângă banchetă sau fotoliu o măsuță de cafea cochetă unde să îți pui ceașca de cafea sau plină cu ceaiul preferat ori paharul de băutură răcoritoare naturală.

5. Canapea tapițată cu două locuri cochetă pentru colțul de citit

Chiar dacă o să te bucuri în solitudine de o carte bună, o canapea de două locuri îți permite să te tolănești confortabil pe ea, pentru a te pierde printre rândurile cărții favorite. Adaugă și un pled pufos și confortul este pe deplin asigurat.

6. Iluminatul potrivit

Este mai bine să nu alegi locuri întunecate, dar dacă nu mai există altă variantă, atunci adăugați un lampadar cu două brațe (unul din ele mobil) cu leduri ce emană o lumină caldă în colțul de lectură.

7. Pernele decorative

Vor arăta grozav pe o banchetă de lectură niște pernuțe frumos decorate, dar și puse pe o canapea ori un fotoliu. Nu le ignora, deoarece îți vor asigura un plus de romantism, de aer oriental și comoditate în micul tău spațiu de citit.

8. Flori tăiate sau plante în ghivece

Așează plante în colțul tău de citit pentru o atmosferă mai plăcută. Dacă nu ești de acord cu florile tăiate, niște ghivece de flori așezate pe marginea ferestrei sau chiar un hârdău cu un ficus, palmier sau chiar un lămâi reprezintă o idee foarte bună. Vrei ceva minimalist? Alege să pui pe măsuța de cafea un bonsai!

9. Personifică-ți colțul de lectură

Nimeni nu va fi fericit dacă nu are spațiu personal. Înconjoară locul cu lucrurile tale preferate care îți oferă un îndemn la visare.

10. Perdelele și draperiile, văluri care te separă de cotidian

Perdelele și draperiile pot acoper perfect o nișă confortabilă pentru scufundarea în lectură. Această soluție de decor pentru casă este perfectă pentru acele persoane cărora le place să se ascundă de ochii curioși din exteriorul casei și să se concentreze asupra cărții favorite.

Articole relevante