Acasa International 10 dintre cele mai ciudate obiceiuri funerare din lume

10 dintre cele mai ciudate obiceiuri funerare din lume

Autor: admin

Majoritatea dintre noi știm două moduri de a ne lua rămas bun de la cei decedați: incinerări și înmormântări. Nu există însă același ritualuri peste tot pe glob. Unele sunt servicii funerare în sectorul 5 din București și altele sunt serviciile funerare pentru malgașii din Madagascar. Dacă ne uităm în cultura altor popoare ale lumii, veți fi surprinși să descoperiți obiceiuri funerare ciudate.

Iată câteva dintre aceste ritualuri funerare mai puțin obișnuite!

1. Mărgele de înmormântare: transformarea morților în mărgele colorate

Mulți oameni din Coreea de Sud optează să transforme rămășițele morților în mărgele asemănătoare unei bijuterii în diferite culori. Aceste mărgele sunt apoi expuse în casă în amintirea persoanelor dragi care i-au părăsit.

2. Deveniți un recif memorial în ocean

O companie din SUA numită Eternal Reefs comprimă rămășițele celor decedați într-o sferă sau bilă de recif care este atașată la un recif din ocean. Cei morți devin astfel parte a habitatului pentru viața marină, urmând să fie înconjurați doar de niște specii de pești.

3. Famadihana: Întoarcerea oaselor

O dată la șapte ani, malgașii din Madagascar dezgropă trupurile celor dragi care au murit, îi învelesc în pânză și dansează cu sacii cadavrelor. Ritualul presupune de asemenea ca rămășițele umane să fie stropite cu vin și cei dragi să spună povești despre răposați.

4. Îngropați în sicrie fanteziste

În Ghana, oamenilor le place să fie îngropați în ceva care să le reprezinte modul în care și-au trăit viața. Acest obicei presupune sicriele în formă de avioane pentru piloți, în formă de pește pentru pescari sau în formă de Mercedes pentru un om de afaceri.

5. Amputarea degetelor în Papua Noua Guinee

În rândul poporului Dani, moartea unei persoane dragi presupunea că orice femeie și copil înrudit cu decedatul trebuia să-și taie unele dintre degete. Acest ritual, care este acum interzis, era practicat pentru a alunga spiritele rele.

6. Înmormântări pe ritmuri de jazz în New Orleans

Ținând cont că în mijlocul orașului New Orleans există o adevărată cultură pentru trupele de trompetiști, nu este o surpriză faptul că oamenii de aici obișnuiesc să cânte chiar și când este vorba despre înmormântări. Cortegiul funerar este condus de o formație mare de suflători, care la început cântă melodii triste, urmată de piese optimiste de jazz și blues însoțite de dansuri furioase.

7. Înmormântați legați la ochi

Locuitorii provinciei Benguet din nord-vestul Filipinelor obișnuiesc să își lege la ochi morții, pe care îi așază lângă intrarea principală a casei.

8. Funeralii Tinguian: fac morții să pară că sunt încă în viață

Reprezentanții comunității tinguian din Filipine îmbracă trupurile celor morți în cele mai bune haine, le așază pe un scaun și le pun o țigară aprinsă între buze.

9. Înmormântarea copacului Caviteno

Membrii Caviteño, o comunitate care locuiește lângă Manila, își îngroapă morții într-un trunchi de copac scobit. Arborele este selectat cu puțin timp înainte de moartea persoanei respective.

10.Înmormântarea într-un totem

Poporul Haida din America de Nord avea un ritual special pentru moartea unui șef sau șaman. Corpul era strivit cu bâte și era așezat într-o valiză. Respectiva valiză era apoi amplasată într-un totem mortuar din fața casei persoanei decedate.

Articole relevante